Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Literatura » Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego.
Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego.Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego.
Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego.
Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego.

Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy piwowara domowego.

Producent: piwo.org

Cena: 124,99 zł

Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni

Ilość:
-+
szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 125 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Do pobrania (1)
  • Recenzje produktu (0)
   664 stron praktycznej, bogato ilustrowanej, wiedzy piwowarskiej!  

Amerykański bestseller od ponad dekady!

Najnowsze IV wydanie teraz w języku polskim!

POBIERZ SPIS TREŚCI W FORMACIE PDF
 
„Jak warzyć piwo” to kompletny przewodnik po sztuce domowego wyrobu wysokiej jakości piwa. Niezależnie od tego, czy potrzebujesz prostych, konkretnych instrukcji do warzenia smacznych piw w różnych stylach, czy jesteś doświadczonym piwowarem, pragnącym doprowadzić swoje piwa do niepowtarzalnej perfekcji, ta książka dostarczy ci wskazówek jak to zrobić.
Jej autor, John Palmer, to doświadczony piwowar domowy, sędzia BJCP i twórca wielu publikacji na temat piwa. Fachowo, dokładnie i jasno omawia wszelkie aspekty warzenia piwa, od składników i metod po receptury i sprzęt.

Chcesz zacząć warzyć piwo z ekstraktów albo poprawić wydajność zacierania? Chcesz dostosować wodę do konkretnego stylu albo zrobić własną chłodnicę? A może chcesz uwarzyć piwo z owocami, kwaśne lub bardzo mocne? Kompendium „Jak warzyć piwo” z autorskimi aktualizacjami do polskiego tłumaczenia dostarczy ci wszelkich rad i wskazówek.

 
Książka prowadzi czytelnika przez wszystkie etapy piwowarskiej przygody. Krok po kroku dowiesz się jak warzyć piwo w domu z pełną świadomością całego procesu. Autor opisuje wszystkie sposoby, od pierwszych warek z gotowych zestawów, po warki z pełnym procesem zacierania słodu. Dowiesz się najważniejszych aspektów dotyczących sprzętu, surowców, dezynfekcji, modyfikacji wody, receptur i wiele wiele innych.

W IV wydaniu autor postawił większy nacisk na sześć priorytetów - higienę, kontrolę temperatury fermentacji, zarządzanie drożdżami, gotowanie, receptury, wodę.
Pięć nowych rozdziałów obejmujących słodownictwo, piwa mocne, owocowe, kwaśne oraz dostosowanie wody do stylu.
Wszystkie pozostałe rozdziały zostały poprawione i rozszerzone. Poszerzone i zaktualizowane wykresy, tabele, równania i wizualizacje.
 
 

John J. Palmer urodził się i wychował w Midland w stanie Michigan. Jest autorem bestsellera "How To Brew: Everything You Need to Know to Brew Beer Right the First Time" współautorem zarówno Brewing Classic Styles, jak i Water: Comprehensive Guide for Brewers.

Pasja do nauki i chęć pracy w programie kosmicznym doprowadziły Johna do Michigan Tech, gdzie uzyskał dyplom inżyniera metalurgicznego. Pomagał projektować sprzęt wykorzystywany na Międzynarodowej Stacji Kosmicznej, pracował w badaniach nad rozwojem urządzeń ortodontycznych oraz napisał trzy popularne książki na temat warzenia piwa.


Palmer jest zaangażowany w wiele naukowych i profesjonalnych stowarzyszeń piwowarskich. Porzucił karierę w badaniach i rozwoju lotnictwa i metalurgii w 2011 roku, aby założyć firmę Palmer Brewing Solutions, Inc. Obecnie koncentruje się na doradztwie browarniczym, rozwoju produktu u kluczowych producentów branży piwowarskiej i pełni funkcję dyrektora publikacji w Master Brewers Association of the Americas.

Mieszka w Los Angeles.

   


Spis treści, każdy rozdział to co najmniej kilka/kilkadziesiąt szczegółowych sekcji!
 

Pierwsza warka piwa
Mycie i dezynfekcja
Słód i ekstrakt słodowy
Warzenie z zestawów i ekstraktów
Chmiel
Drożdże i fermentacja
Zarządzanie drożdżami
Woda do warzenia z ekstraktów
Gotowanie warki pełnowymiarowej
Rozlew do butelek i beczek
Jak uwarzyć piwo dolnej fermentacji
Warzenie mocnych piw
Warzenie z owocami, warzywami i przyprawami
Warzenie piw kwaśnych
Zrozumienie słodowanego jęczmienia i dodatków niesłodowanych
W jaki sposób działa zacieranie
Metody zacierania
Ekstrakcja i wydajność (albo czego możesz się spodziewać po swoim zacierze)
Uzyskiwanie brzeczki (filtracja)
Pierwsza warka z zacieraniem
Alkaliczność resztkowa, kwasowość słodu i pH zacieru
Modyfikowanie wody pod styl: słynne wody piwowarskie i wykonane na nich piwa
Niektóre z moich ulubionych stylów piwnych i receptur
Opracowywanie własnych receptur
Czy moje piwo jest do wylania?
Dodatki (A-I)
Bibliografia
Indeks

 

Dzięki tej publikacji zyskasz pewność siebie, która umożliwi ci szybkie uwarzenie pierwszej warki i zapewni wyczerpującą wiedzę, gdy już zdecydujesz się bardziej zagłębić w warzelniczą przygodę. To świetna książka.
JOHN MALLETT, dyrektor ds. operacyjnych w Bell’s Brewery, Inc. i autor „Malt: A Practical Guide from Field to Brewhouse”

 

Zaktualizowany układ i poszerzony spis treści, ułatwiający wygodniejsze korzystanie z książki, powodują, że najnowsza edycja dostarcza jeszcze więcej informacji. To książ- ka, od której powinien zacząć każdy, kto myśli o warzeniu piwa w domu lub chce rozwinąć się w tej dziedzinie.

KEN GROSSMAN, założyciel i piwowar w Sierra Nevada Brewing Co.


Książka wypchana jest po brzegi informacjami, które pomogą początkującym rozpocząć piwowarską przygodę, a także wyczerpującymi szczegółami z zakresu piwnej chemii i nauki, dzięki którym doświadczeni piwowarzy staną się piwowarami świetnymi.
MITCH STEELE, dyrektor ds. operacyjnych i piwowar w New Realm Brewing Company

 

Doskonałe opinie i recenzje na Amazon i Goodreads


Recenzje na YT 




 




Fragmenty w formacie PDF znajdziesz w zakładce PLIKI


 
 
 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 50 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
  • Locus Vini Sp. z o.o.
    30-382 Kraków
    Kobierzyńska 139A
    NIP: 6762604538
  • mBank75 1140 2004 0000 3502 8182 4993
  • 504-810-513
    Firmy wysyłkowe
    W naszym sklepie można wybrać różne formy wysyłki - wysyłamy firmami kurierskimi DPD, GLS oraz Inpost - możesz także odebrać paczkę w wybranym przez Ciebie paczkomacie o dowolnej porze - nie musisz czekać na kuriera. Do dyspozycji jest także wysyłka za pośrednictwem Poczty Polskiej.
    alt
    Lubisz płacić online ? Bez niepotrzebnego wklepywania nr konta ? To idealnie się składa. W naszym sklepie zapłacisz poprzez płatności elektroniczne PAYNOW. Możesz także skorzystać z dostępnych modułów ratalnych. Jeżeli jednak chce skorzystać ze standardowego przelewu - oczywiście możesz wybrać także przelew tradycyjny.
      Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w nasze
      Nie pokazuj więcej tego komunikatu
      Potwierdź, czy jesteś pełnoletni.
      Oferta sklepu przeznaczona tylko dla klientów pełnoletnich!
      Wejdź do sklepuZrezygnuj