Wino wyprodukowane z winogron Chardonnay pochodzących z Central Valley. Fermentacja odbywa się w zbiornikach ze stali nierdzewnej.Wino jest przez 1-3 miesiąc przechowywane w kontakcie ze skórkami+ (battonage) w temperaturze do 10 C. Wino o złotym kolorze z oliwkowymi refleksami. W zapachu dojrzałe owoce tropikalne. Wino harmonijne z wyczuwalnymi nutami ananasa, papai cytryny i wanilii. Zrównoważone, z miłą kwasowością. Gładkie i jedwabiste i przyjemnym posmakiem.
Wino świetne do drobiu, ryb i potraw w sosach śmietanowych.
Cukier resztkowy: około 6g / l
Wina produkowane są w Sur Andino S. A. Zwaną Terra Andina. Marka Terra Andina została założona w 1995 roku przez Pernod Ricard. Silny zespół z winiarzy, który był nadzorowany przez australijskiego winiarza Robina Day, pomógł uruchomić produkcję win o stałej wysokiej jakości. Marka Terra Andina został kupiona w 2001 roku przez Claro Group, która posiada również winnice: Vina Santa Rita, Vina Carmen, Vina Los Vascos wraz z baron Eric de Rothschild ( Chateau Lafite), Vina Dona Paula w Argentynie. Claro Group to również 2000 hektarów winnic w najlepszych regionach winiarskich Chile takich jak Maipo, Casablanca, Colchagua i Apalta. Jeden z najlepszych zespołów uprawy winorośli w Chile.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Napisz recenzję