508-436-089 Kraków, ul. Kobierzyńska 139A
wyszukiwanie zaawansowane
PolskiAngielski
» » Quattro Passi Appassimento Rosso Veneto

Nasze hity

Kontakt

  • LocusVini.pl
    30-382 Kraków
    Kobierzyńska 139A
    NIP: 676-212-41-81
  • E-mail:michal.klamka@locusvini.pl
  • Telefon508-436-089
  • Godziny działania sklepuponiedziałek: 14-20
    wtorek - piątek: 12-20
    sobota: 10-15

Dla klientów

Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

 

Cennik

Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
  • Świeta1
  • Swieta2
Quattro Passi Appassimento Rosso VenetoQuattro Passi Appassimento Rosso Veneto
Quattro Passi Appassimento Rosso VenetoQuattro Passi Appassimento Rosso Veneto

Quattro Passi Appassimento Rosso Veneto

Producent: Villa degli Olmi

Kraj: Włochy

Region, apelacja: Rosso Veneto IGT Vino Passito

Kolor, suknia: Czerwone

Smak, usta: Wytrawne

Szczep: Merlot 80%, Corvina 20%

Beczka: 6 miesięcy

Alkohol: 14 % vol

Pojemność: 0,75l

Cena: 59,90 zł

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Villa degli Olmi Appassimento to gratka dla wielbicieli włoskich smaków. Tym razem mamy do czynienia z połączeniem miejscowych szczepów z okolic Werony - 80% Merlot i 20% Corvina, w całości podsuszanych przed procesem winifikacji. Obszar uprawy w wyniku erupcji prehistorycznych wulkanów bogaty jest we wzgórza i strome wąwozy, zaś gleby bogate są w morskie skamieniałości. Ukształtowanie terenu wymusza ręczne zbiory, trwające między trzecim tygodniem września a pierwszym tygodniem października. Winogrona przez maceracją suszą się na stojakach (co ważne - 100% gron, nie zaś część, jak to zwykle bywa). Pozostawia się je do wyschnięcia w suchym magazynie przez okres 10 do 15 dni, w zależności od warunków klimatycznych (w wyjątkowo deszczowych jesieniach przedłuża się ten czas nawet do 20 dni). Wymuszony obieg wentylacji sprawia, zapobiega przerwaniu trybu suszenia i sprawia, że gronom wilgoć czy niepożądany proces pleśnienia nie są straszne. Po wysuszeniu rozpoczyna się tradycyjny proces fermentacji, czego uwieńczeniem jest miesięczne dojrzewanie wina w beczkach w celu wygładzenia tanin. Rezultatem jest wino o barwie głębokiej czerwieni, z intensywnym bukietem pełnym owocowych aromatów. W smaku krągłe i jędrne, z przyjemnym, pikantnym posmakiem.

Doskonałe do czerwonych mięs, kaczki, dzikiego drobiu i dojrzałych serów.

Podawać w temperaturze 16-18 °C.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopgold.pl
Strona www.locusvini.pl nie jest sklepem internetowym lecz ma charakter katalogu informacyjnego i jest skierowana wyłącznie do osób pelnoletnich.

Zakupów można dokonywać wyłącznie w sklepie stacjonarnym przy ul. Kobierzyńskiej 139a w Krakowie.

Czy jesteś pełnoletni?
PRZEGLĄDAJ Zrezygnuj