Wino leżakowało przez kilka miesięcy w dębowych beczkach. Głęboki czerwony kolor z fioletowymi refleksami. Na początku wyczuwalne jagody jałowca przechodzące w owocowy aromat wiśni i wanilii. Pełne, w smaku wyczuwalne dojrzał owoce, tytoń, z przyjemnym i trwałym posmakiem. Twórcą wina jest Peter Vinding – Diers który od ponad 40 lat jest znany jako znakomity producent win. Większość lat spędzał na zbiorach nawet dwa razy do roku ( zarówno na południu, jak i na półkuli północnej ). Pracował w Rust Red Mountain w Republice Południowej Afryki a następnie w Bordeaux. Kolejnym etapem były Węgry a teraz możemy się cieszyć jego winami z Sycylii.
Wino idealnie nadaje się, jako dodatek makaronów, czerwonych mięs jak również większość serów.
Od 1880 roku, kiedy przodek Francesco założył "Vinicola Rocca", firma Rocca jest w rękach rodziny. Podstawą rozwoju firmy jest doświadczenie które zdobyli w ciągu czterech pokoleń oraz pasja do produkcji wyjątkowych win.Wszystkie działania zorientowane są na konsumentów a w produkcji wina priorytetem jest uzyskanie doskonałego stosunku jakości do ceny. Inwestycje ostatnich lat w infrastrukturę, najnowsze technologie w produkcji przyniosły efekt w postaci wysokiej jakości win które zostały już docenione na wymagających rynkach Europy, Azji i Ameryki. Piwnica Rocca to jeden z najbardziej prestiżowych budynków w branży winiarskiej - zbudowana jest z marmuru i granitu, co zapewnia optymalne przechowywanie wina w beczkach jak i stalowych zbiornikach.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 50 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.